Matematik studiekreds

| 0 comments

Denne gang har vi valgt at se på et par af de apps vi bruger meget i matematikundervisningen. Vi har listet dem nedenunder og skrevet lidt ord til hver enkelt. Vi har øje for hvilken kategori de falder ind under i de fire app typer som vi kender.

De fire app typer

  • produktionsApps – til at producere et produkt

  • InformationsApps – til at søge information

  • TræningsApps – til at træne færdigheder

  • UnderholdningsApps – Spil, Musik, Videoanimation

 

Minecraft/Cubeconstruct (3. klasse)

Disse to apps er rigtig gode til at træne rummelig forståelse. Cubeconstruct egner sig bedst til indivuduelt arbejde og minecraft egner sig bedst til gruppearbejde, selvom eleverne sidder hmed hver deres iPad.

Eleverne bliver stillet diverse opgave i disse apps, som de så skal løse. I cubeconstruct kan det være konstruktion af forskellige former, bygninger osv. I minecraft kan det være de samme slags stillede opgaver, men her skal de samarbejde omkring opgaven. Der fordrer samarbejdskompetencen

 

Slate math (Indskoling)

Vurderer vi til at være en rigtig god app til matematik. Det kan bruges fra 1-2 klasse alt efter elevens faglige niveau. Det gode ved denne app er at den træner eleven i at læse en opgave og derefter løse den. Der bliver også brugt matematiske termer, så eleven bliver styrket i sine matematiske begreber.

Vi synes det er rigtigt ærgerligt at man ikke kan hæve niveauet i app’n da samme opgavetyper med højere fagligt niveau sagtens ville kunne bruges på højere klassetrin

 

King of Math (3-6. klasse)

Er en app, der er god til at træne matematiske begreber og regnearter. Vi vurderer den passende til mellemtrin. Den er måske lige svær nok til elever i 3. klasse, men afhængigt af elevens faglige niveau kan den godt bruges. Der finde også en King of Math Junior der mest tiltaler indskolingen men kan bruge op til 3. klasse.

 

Book Towers

Er et spil, der udfordrer elevens logiske sans. Der handler om at få bøgerne stablet i den rigtige talorden og i de rigtige farver. Niveauet bliver hurtigt højere. En app, der er en god adspredelse i en matematikundervisning

 

Mathfeud (mellemtrin)

Er en app, der træner hovedregning med de fire regningsarter. Der kan skrues op og ned for niveauet som man lyster. Det gode ved denne app, er at man kan udfordre hinanden. Både andre elever i klassen eller andre, der i det hele taget bruger app’n. Man skal være god til at skabe regnestykker for at mestre denne app og man er hele tiden udfordret da app’n er på tid.

 

Geoboard

Er en digital udgave af et sømbræt. Her får eleverne stillet opgaver. Det kan være diverse mønstre, mandalas eller opgaver vedrørende symmetri.

 

Explain everything

Er en app hvor vi vurderer vi ikke bruger dens fulde potentiale endnu. Vi bruger den dog i matematik ved at eleverne forklarer matematiske princippet og regneregler indenfor alle fagområder. Dem gemmer de så i en bog til egen brug. Så de på denne måde laver en videoformelsamling.

Det udfordrer også eleverne, at de selv skal forklare hvordan man løser eksempelvis en ligning ikke kun på klassen men også til dem selv.

 

Ønsker

Vi har et ønske om at bruge matematikfessor på længere sigt. I øjeblikket er vi bundet af en aftale med skolemat. Vi ser flere muligheder i matematikfessor og det er hjemmesiden er fuldt ud kompatibel med iPad gør den også mere interessant.

Vi oplever løbende udfald på AppleTV. Vores ide er at vi mangler flere AP’r (accesspoints) Det er nemlig typisk i udkanten af dækningsområderne eleverne eller lærerne mister kontakten til netværket. Vi har taget det videre til ledelsen og IT-vejleder om indkøb af flere AP’r

Apps omtalt i dette indlæg:

com.mojang.minecraftpe_l_XMEM cubec slate-math-for-kids-icon icon_256
icon_256 (1) math feud geoboard-1 explain_everything

Skriv et svar

Required fields are marked *.