Studiekreds Dansk

| 0 comments

Indskoling

EJ og MM har været på kursus i iPad i indskolingen. Der fik de nogle nye apps og ideer til undervisningen.

Der var blandt andet en skole/indskolingsgruppe, som havde den gode ide, at de havde lavet en overordnet indskolingsmappe på selve iPad’n  hvor de kunne rykket apps’ene ud fra i forhold til hvornår børnene ruller videre op. Det er primært til indskoling, da det er her de har træningsapps. Der var ydermere taget et foto af ejeren til ipaden, der blev brugt som baggrundbillede. På denne måde fik de løst en del problemer med iPads, der bliver forvekslet, klistermærker, der bliver væk osv. På denne måde kan man se ejeren af iPad’n på baggrundsbilledet.

Det vil vi integrere her på stedet. Det sker hurtigst muligt i samarbejde med IT-vejleder.

Indskolingsgruppen har hentet en ny app til brug i dansk og engelsk, der hedder “Skrivevis”.

 

Mellemtrin

På mellemtrinnet er vi hele vejen rundt om bordet kommet godt i gang med brug af showbie. Den bliver brugt til opgaveformuleringer, afleveringsredskab, opsamlingsmappe og som opbevaringsmappe. Den er god som kommunikationsredskab lærer og elev imellem ved  blandt andet opgaveskrivning. Der kan benyttes både lyd og skrift.

 

MM har ligeledes introduceret app’n show me. Den er anvendelig til fremvisning. Den virker nem at gå til og overskuelig set i forhold til app’n explain everyting.

 

Apps omtalt i dette indlæg

skrivevis explain_everything ShowMe

Skriv et svar

Required fields are marked *.