Studiekreds engelsk

| 0 comments

Hvilken erfaringer har vi siden sidst.

6. Klasse:

Vi anvender IPads i alle timer, vi starter hver lektion med at præsentere dagens program på lærredet. Vi er gået fra at anvende Dropbox til Showbie. Vi bruger Showbie til bl.a. til opbevaring af hjælpeark til grammatik, grammatiske opgaver, indskannede læsetekster og generelle opgaver. Senest har eleverne i 6. Klasse arbejdet med skuespil, optaget på iPads og redigeret i Imovie. Forinden havde eleverne læst en historie som de omskrev til et skuespil, skrevet i Pages på IPaden. Arbejdet forgik ved at de fælles skrev på en IPad, samtidig med at det blev vist på lærredet. Fordelen ved at arbejde på den måde er at eleverne “live-retter”. Det gør arbejdet med skriveprocessen lettere.

4-5. Klasse

I starten af skoleåret fik de valget om at bruge en fysisk ordbog eller google oversæt. Alle har valgt at bruge google oversæt, fordi for dem virkede nemmere. Det har gjort, at de fandt ud af at det er noget bras, fordi man ikke kan være sikker på at oversættelsen er rigtig. Nu er vi gået i gang med ordbogen.com, og vi er i gang med ordbog øvelser. Det giver nogle nye udfordringer hvordan bogen skal bruges. Ud over det er bruger vi bitsboard til udvidelse af elevernes ordforråd. Bitsboard fungerer som flashcards. Indtil videre bruger vi de eksisterende boards under kategorien english 101. Det er planen at eleverne skal lave sine egne boards.

3. Klasse

I 3. Klasse arbejder vi i book creator med bestemte emner. House, family. Hvor eleverne skal oversætte ord, korte sætninger og slutte af med at læse og indtale på IPad. Skabelonerne er lavet på forhånd, hvor de skal udfylde tekster. Det gør det lidt nemmere for dem.

Se eksempel ved at klikke på billedet. Vær opmærksom på du skal have ibooks for at kunne åbne filen.

foto

Vi har også brugt nogle træningsapp. Bl.a. Reading game og It’s fun to learn english lite.

 

Tekniske problemer

Vi har oplevet at der er problemer med at IPads kan ikke komme på Apple TV efter vi har opgraderet til ios7. Vi håber at det vil løses når alle Apple tv er opdateret. IT vejleder er på sagen.

Den næste stykke tid vil vi fokusere på hvordan IPad vil facilitere undervisningen. Vi er enige om at vi vægter skriftlighed i hånden højt. Vi vil med andre ord blive bedre til kun at bruge iPad’n når den optimerer undervisningen.

Ydermere har vi testet engelskfaget.dk og finder at det vil være godt supplement til vores undervisning.

BB vil undersøge flere apps til begynderengelsk med fokus på små træningsapp.

 

Den gode historie

At eleverne selv er med i processen om at google oversæt ikke er det bedste valg til brug af ordbog. Det er vigtigt at de selv erfarer det igennem brug af denne. Det har virkelig været en øjenåbner for eleverne at den google oversæt laver rigtig mange fejl. Selv når de kun søger på enkeltord.

 

Apps omtalt i indlægget

dropbox Showbie-238x300 imovie bitsboard
ordbogencom fun english reading game lite

Skriv et svar

Required fields are marked *.