5. Studiekredsmøde dus

| 0 comments

Vi har indført at vi bruger iPad til vores afdelingsmøde i dussen. Her laver vi dagsorden på google drev og skriver referat under mødet. Denne app har den fordel, at alle kan følge med i, hvad der løbende bliver skrevet, hvilket er nemt og praktisk. Lige ledes er vi begyndt at bruge dropbox til at ligge faglige artikler ned på, således at vi alle har mulighed for at læse den samme artikel, som således kan danne grobund for en fælles diskussion på afdelingsmødet.

Da vi desværre er blevet skåret i normeringen i dussen er det blevet tiltagende sværere at afsætte tid til at præsentere nye Apps og bruge ipaden sammen med børnene i hverdagen. Førhen var der en voksen i dussen, som var havde til opgave at i gangsætte aktiviteter relateret til ipaden. Nu ser hverdagen således ud, at vi som regel er tre voksne i dussen. Der er forskellige opgaver, som skal løses f.eks. give eftermiddagsmad til alle børn og sætte idrætsaktiviter igang (da vi er en idrætsdus) samt være ude på legepladsen.

Med henblik på at forebygge at ipaden udelukkende er et spille redskab for børnene i dussen, har vi valgt at lave en “fri” spilledag hver anden fredag i ulige uger (hvor børnene ikke skal skrive sig på sedlen). Disse dage vil være mere voksenstyret, hvor vi vil præsentere nye Apps og giver børnene opgaver, som skal løses på ipaden.

Dette initiativ har ikke til formål at øge tiden børnene har med deres ipad. Der imod er det for at give den voksne mulighed for at “gå foran” og viser vejen for barnet og er den gode rollemodel. At den voksne fysisk viser børnene, hvad opgaven går ud på. Her har den voksne gjort sig sine overvejelser over, hvad barnet skal lære med den udvalgte app.

En bestemt app, som vi gerne vil afprøve til næste gang er: Bloons TD 5 HD.
Spillet er et strategispil og her kan børnene spille kooperativt sammen 2 og 2, hvilket giver bedre mulighed udfordringer på det sociale område. Det koster 32 kr.

Vi vil ligeledes også inddrage iPad i o-lektioner (dette er timer hvor det er pædagogerne, som har ansvaret for undervisningen) – dette bl.a. ved at dokumentere aktiviteterne de pågældende dage ved bl.a. at bruge Apps: book creator og iMovie.

Når vi skal finde nye Apps til dussen kigger vi bl.a. www.lege-apps.dk. Denne hjemme side har en overskuelig oversigt over kategorier, og indeholder en god beskrivelse af hver app, inklusiv pris og aldersgruppe.
Vi kan også anbefale www.mors-apps.dk, som indeholder en overskuelig oversigt over læringsapps og Apps i skole.

Vores kommende datoer for studiekreds i dussen for skoleåret 2013/14 er blevet skemalagt og dette er ca. Hver 6. Uge.

 

Apps nævnt i dette indlæg

Google Drive dropbox Bloons TD 5 book-creator-for-ipad-icon-1vq4dk1 imovie

Skriv et svar

Required fields are marked *.