Hvad nu med det cover?

| 0 comments

Vi har i den senere tid diskuteret meget hvilket cover, vi skal sætte på elevernes iPads. Vi kigger jo meget til de erfaringer, der allerede er gjort flere steder i landet.

Odder Kommune er på år 2 i brugen af iPads i undervisningen. De startede ud med et Targus Click-in Cover. Det er det mest gængse og (uden at vide det med sikkerhed) er det der bliver solgt flest af til privat brug. Dette cover har vi besluttet af købe ind til personalets tablets. Både fordi vi ikke havde fundet et bedre alternativ på det tidspunkt vi rullede dem ud til personalet og fordi vurderingen var, at personalet godt kunne “nøjes” med et Targus cover.

Til eleverne har vi fra starten valgt, at sige det ikke skal være et Targus Click-in cover. Da erfaringerne blandt andet fra Odder kommune har været, at det simpelthen ikke yder sikkerhed nok til iPad’n når den er i børnehænder. De mest udsatte stedet på en iPad er dens hjørner, grundet at aluminiumskanten gør skade på glasset hvis det får et tryk.

Derfor har vi kigget på to covers, som godt nok er dyrere end det fra Targus, men i længden forventer vi at nedbringe antallet af eventuelle glasskader.

Ballistic Tough Jacket Series case
ipad2_tj_white_web_003-2

Det første vi fik hjem til afprøvning var dette cover fra Ballistic. Det er bygget af forskellige lag. Et silikonelag, et plastiklag og et polymerlag. Derudover er det en aftagelig front, det består af hård plast. Denne front kan også bruges som stand for iPad’n.

+

 • Stor beskyttelse af iPad især ved hjørner
 • Godt med en front, der kan bruges som stander og som er robust

 • Vægten mere end fordobles af tabletten
 • Der er ingen beskyttelsesfilm på selve skærmen, den skal købes seperat
 • Der er stor chance for at den front, det følger med, med tiden knækker, da man skal hive ud i to håndtag for at afmontere fronten.
 • Den klap på fronten, der gør at den kan bruges som stander, kører ikke særlig godt.

Samlet vurdering:

Ballistics cover yder rigtig god beskyttelse til iPad’n sårbare steder. Den kommer dog til at virke uhandy, da vægten virkelig forøges betydeligt. Derudover er der flere ting ved fronten bl.a. de to håndtag, der skal hives ud i for at frigøre den fra selve tabletten og klappen, der får fronten til at blive til en stand, der med tiden vurderes til at ville gå i stykker ved almindelig slitage.

 

Otterbox Defender cover

apl2-ipadd-20

Dernæst fik vi for nylig en Otterbox hjem til afprøvning. Denne var vi spændte på fordi vi havde fået den anbefalet af Atea, som er vores leverandør. En Otterbox består også at flere lag, der gør den er stødabsorberende især langs hjørner og kant på iPad’n. Derudover er det en ydre gummikant, der gør at man har et godt greb om den når den er i brug. Der er derudover også tænkt på at gøre dette cover støvafvisende, ved at alle porte til blandt andet hovedtelefoner, ladestik og volumekontrol er gemt bag en aftagelige gummiknap. Derudover er der en tynd plastic skærmbeskyttelse, der er indbygget i coveret.

+

 • Der er fuld beskyttelse hele vejen langs kanten er iPad’n
 • Der er tænkt på at lave den støvafvisende
 • Der er indbygget skærmbeskyttelse
 • Der er en aftagelig front, der går ind og giver ekstra beskyttelse på hjørner under transport
 • Fronten kan bruges som stand til tabletten, Stand er nem at slå op og ned.

 • Vægten af tabletten forøges, men det er overkommeligt
 • Gummiknappen, der sidder over iPad’ns hjemmeknap, gør det besværligt at trykke denne i bund. Der skal trykkes til
 • Knappen til lydløs er besværlig at komme ordentlig til på grund af et gummelåg, der skal åbnes først.
 • Langs kanten af tabletten sidder skærmbeskyttelsen ikke helt tæt.

Samlet vurdering

Dette cover virker som en helstøbt løsning, hvis der stadig er tænkt over design, selvom man pakker iPad’n ind i en gummi og plastikkasse. Vægten forøges en smule, men det er overkommeligt. Til gengæld vinder den på sikkerhed. Der er stødabsorberende materiale hele vejen rundt langs kanten at glasset og når fronten sættes på er der yderligere beskyttelse af hjørnerne på skærmen.

Det er rigtig godt, der er indbygget skærmbeskyttelse, hvilket man ikke ligger mærke til i praksis. Det er kun hvis man kører fingeren langs kanten af skærmen, at man kan mærke den ikke slutter helt tæt. Som sagt er det ikke noget man bemærker i praksis brug.

Fronten som også er en stand for tabletten er også smart tænkt. Det er nemt at slå den klap op der udgør standen og der er mulighed for to forskellige vinklinger på standen. Man kan også bruge den både vertikal og horisontalt.

Alt i alt en helstøbt løsning, som vi har valgt på Bislev skole.

Skriv et svar

Required fields are marked *.